Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - تانک ها از زمان جنگ جهانی دوم تغییرات زیادی را تجربه کرده اند. کشورهای غربی و همچنین روسیه، چین، ژاپن و کره جنوبی از جمله کشورهای پیشرو در زمینه معرفی طراحی های مدرن تانک جنگی هستند.  

تانک های مدرن در حال ورود به نسل چهارم خود هستند اما بیشتر تانک های غربی همچنان از نسل سوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این تانک ها به استاندارهای نسل چهارم ارتقا یافته اند و به طور مداوم فناوری های به روز را دریافت می کنند تا در خدمت باقی مانده و توانایی حضور در میدان های نبرد مدرن را داشته باشند. در ادامه با 10 مورد از قدرتمندترین تانک های جهان بیشتر آشنا می شویم.

تی-14 آرماتا – روسیه

تانک کاملا جدید تی-14 آرماتا نسل بعدی (نسل چهارم) تانک جنگی اصلی روسیه است و به طور بالقوه می تواند بهترین تانک حال حاضر جهان باشد. با وزنی حدود 55 تن، تی-14 آرماتا از تحرک خوبی برخوردار است و به یک توپ اصلی ارتقا یافته جدید مجهز شده است. سلاح اصلی این تانک توپ 125 میلیمتری 2ای82-1ام است و از سلاح های دیگر آن می توان به یک مسلسل کورد 12.7 در 108 میلیمتری با 300 گلوله و یک مسلسل 7.62 در 54 میلیمتری Pecheneg PKP یا یک مسلسل پی‌کی‌تی‌ام با 1,000 گلوله اشاره کرد.

تانک تی-14 آرماتا به یک سامانه حفاظت فعال مجهز است و تعداد خدمه آن سه نفر است. برجک این تانک بسیار کوچک است که آن را به هدفی کوچک‌تر تبدیل می کند. این تانک به یک پیشرانه دیزلی 1,500 اسب بخاری با حداقل عمر مفید 2,000 ساعت مجهز شده است.

ام1ای2سی آبرامز (SEPv3) – آمریکا

همه تانک های غربی در این فهرست از نسل سوم هستند اما به استانداردهای نسل چهارم ارتقا یافته اند. تانک ام1 آبرامز از سال 1979 در خط تولید قرار دارد و مدل های اولیه آن همه کنار گذاشته شده اند.

ام1ای2سی آبرامز (SEPv3) از جدیدترین نسخه های این تانک است که دارای ویژگی های پیشرفته ای از جمله سامانه حفاظت فعال تروفی است. سلاح اصلی این تانک یک توپ 120 میلیمتری ام256ای1 با لوله بدون خان است که گلوله های مختلفی از جمله گلوله اورانیوم ضعیف شده ام829 را شلیک می کند.

لئوپارد 2ای7+ - آلمان

در دوران جنگ سرد، ساخت تانک های لئوپارد و آبرامز به عنوان یک پروژه مشترک بین آلمان غربی و آمریکا شکل گرفت. اما در نهایت این کشورها تصمیم گرفتند تا مسیرهای جداگانه ای را در پیش گرفته و تانک های جنگی اصلی خود را به طور مستقل توسعه دهند.

امروزه لئوپارد 2 یکی از تانک های غربی با بیشترین میزان صادرات است و پس از تانک های آبرامز آمریکایی بیشترین میزان تولید را بین تانک های غربی به خود اختصاص داده است. لئوپارد 2ای7+ پیشرفته‌ترین و مدرن‌ترین مدل این تانک محسوب می شود و می تواند مهمات HE قابل برنامه ریزی را شلیک کند.

مرکاوا IVm ویندبریکر – اسرائیل 

تانک جنگی مرکاوا می تواند به عنوان یک نفربر زرهی نیز عمل کند. مرکاوا IVm ویندبریکر پیشرفته‌ترین نوع از این تانک است و به سامانه حفاظت فعال پیشرفته تروفی مجهز شده که حتی آمریکایی ها از این سامانه در تانک های خود استفاده می کنند.

لکلر اکسالآر – فرانسه

همانند تانک تی-14 آرماتا روسیه، تانک فرانسوی لکلر دارای سه خدمه است. لکلر از سال 1991 در خط تولید قرار دارد و مزیت سبک بودن نسبی را با وزن حدود 55 تن حفظ کرده است.

وزن سبک افزون بر کاهش خطر گیر افتادن در گل، قدرت تحرک بیشتر و امکان عبور از پل ها را به تانک جنگی لکلر می بخشد. این تانک به یک توپ 120 میلیمتری مدل اف1 با لوله بدون خان، یک مسلسل سنگین 12.7 میلیمتری کواکسیال ام2، و یک مسلسل 7.62 میلیمتری مجهز است. لکلر اکس‌ال‌آر بروزترین نوع از این تانک فرانسوی است.

چلنجر 2 سیالئیپی – انگلیس

ارتش بریتانیا نیز با معرفی چلنجر 2 سی‌ال‌ئی‌پی، تانک نسل سومی خود را به استانداردهای نسل چهارم ارتقا داده است. یکی از ویژگی های نسبتا عجیب این تانک توپ اصلی آن است.

چلنجر 2 از یک توپ 120 میلیمتری با لوله خان‌دار استفاده می کند. بیشتر تانک های جنگی از توپ هایی با لوله صاف استفاده می کنند. همچنین، این تانک به یک مسلسل 7.62 میلیمتری ال94ای1 ئی‌اکس-34 و یک مسلسل 7.62 میلیمتری ال37ای2 مجهز شده است. این تانک توانایی حمل 4,200 گلوله 7.62 میلیمتری را دارد. سامانه تسلیحات کنترل از راه دور، مسلسل سنگین 12.7 میلیمتری یا پرتاب کننده نارنجک 40 میلیمتری نیز می توانند روی تانک چلنجر 2 نصب شوند.

تایپ 10 – ژاپن

تایپ 10 تانک جنگی اصلی نسل چهارم ارتش ژاپن است که برای جایگزینی مدل های تایپ 74 و تایپ 90 طراحی شده است.

اگرچه این تانک از سال 2012 وارد خط تولید شده اما فقط 104 عراده از آن تولید شده است، از این رو یکی از کمیاب‌ترین تانک های این فهرست محسوب می شود. تایپ 10 دارای توپی جدید است که توسط شرکت ژاپن استیل ورکس توسعه داده شده است. این تانک گلوله های ارتقا یافته که به طور خاص برای آن طراحی شده اند را شلیک می کند.

تایپ 99ای – چین

تانک جنگی اصلی تایپ 99اس توسط چین توسعه یافته و برای جایگزینی مدل قدیمی تایپ 88 ساخته شده است. این تانک از سال 2001 وارد خط تولید شده و مدل تایپ 99ای از سال 2011 تولید می شود.

بیش از چهار هزار عراده تانک تایپ 99 تولید شده اند که آن را به یکی از پر تعدادترین تانک های این فهرست تبدیل می کند اما همچنان فاصله قابل توجهی با تانک آبرامز با تولید بیش از 10 هزار عراده دارد. سلاح اصلی تایپ 99ای یک توپ 125 میلیمتری زدپی‌تی-98 با لوله بدون خان و سامانه پر کردن اتوماتیک است. همچنین، این تانک به یک مسلسل 12.7 میلیمتری کیوجی‌سی-88 و یک مسلسل کواکسیال 7.62 میلیمتری مجهز است.

تی-90اماس – روسیه

تی-90 یک تانک جنگی اصلی نسل سوم است که تولید آن از سال 1993 آغاز شد. این تانک اساسا مدل مدرن شده تانک تی-72 است.

روسیه همواره توجه خاصی به تولید تانک داشته است. اتحاد جماهیر شوروی پیش از جنگ جهانی دوم بیش از هر کشور دیگری تانک در اختیار داشت، طی جنگ بیش از هر کشور دیگری تانک تولید کرد، و میزان تولید تانک آن طی جنگ سرد بیش از آمریکا بود. سلاح اصلی تانک تی-90 یک توپ 125 میلیمتری 2ای46ام با لوله بدون خان است و به یک مسلسل سنگین ضد هوایی 12.7 میلیمتری ان‌اس‌وی با قابلیت کنترل از راه دور نیز مجهز است.

کی2 بلک پنتر – کره جنوبی

با برچسب قیمت 8.5 میلیون دلار برای هر تانک، کی2 بلک پنتر یکی از گران‌ترین تانک های جنگی اصلی در جهان است. این تانک از سال 2013 وارد خط تولید شده و یکی از جدیدترین گزینه ها در دنیای تانک های جنگی محسوب می شود.

کی2 بلک پنتر توسط شرکت هیوندای روتم تولید می شود و جایگزینی برای تانک های آمریکایی ام48 پاتن در ارتش کره جنوبی است. این تانک با وزن حدود 55 تن توانایی دستیابی به بیشینه سرعت 43 مایل در ساعت (69 کیلومتر در ساعت) را دارد. کی2 بلک پنتر به یک توپ 120 میلیمتری کالیبر 55 سی‌ان08 با لوله بدون خان مجهز شده است که دارای سامانه پر کردن اتوماتیک است، از این رو توانایی شلیکه 10 گلوله در دقیقه را دارد. سلاح های ثانویه شامل یک مسلسل 12.7 میلیمتری کی6 و یک مسلسل کواکسیال 7.62 میلیمتری می شوند.

---------------------------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*تانک سوئدی با طراحی متفاوت!(+تصاویر)

*مقایسه دو تانک نیرومند آمریکایی و روسی(+تصاویر)

*عجیب ترین تانک های تاریخ؛ از پرنده تا ضد حمله هسته ای! (+تصاویر)

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تانک به یک تانک های غربی تانک های جنگی ترین تانک مجهز شده 12 7 میلیمتری ارتقا یافته 7 62 میلیمتری یک مسلسل 7 62 یک مسلسل یک مسلسل سلاح اصلی تولید شده نسل چهارم خط تولید تانک تی چلنجر 2

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۰۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

کسی نمی‌داند شهرداری تهران چه در سر دارد که هر روز شکایت و گله شهروندان رو به آسمان است، یک روز می‌خواهد در پارک‌های تهران هتل بسازد، روز دیگر می‌خواهد در پارک قیطریه برای مردمی مسجد بسازد که همان مردم، در همان پارک بخاطر این تصمیم تجمع کرده‌اند، یک روز قراردادی پر ابهام با چینی‌ها می‌بندد که برای تهران اتوبوس بیاورد و همان قرارداد صدای داد و فغان شورای شهری‌ها را بلند می‌کند.

این روز‌ها هم نوبت به پارک لاله رسیده است. مدتی است که در پارک لاله تهران، سمت غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پورسینا، حصار‌هایی نصب شده است. در روز‌های اخیر هم کانکس‌هایی در محل مستقر شده و گویا همه‌چیز مهیای آغاز عملیات درخت‌کشی و ساخت و ساز در پارک لاله است. این وضعیت باعث شد که هفته گذشته جمعی از شهروندان در این محل جمع شوند و به زاکانی اعتراض کنند. صحبت از ساخت یک فرهنگسرا در پارک لاله است.

در همین خصوص حسین آخانی، استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران دیروز، ۱۵ اردیبهشت شخصا به پارک لاله رفته و از نزدیک اوضاع این محوطه حصارکشی شده را بررسی کرده است.

این استاد دانشگاه می‌گوید: «روز شنبه ۱۵ اردیبهشت به پارک رفتم و با صحنه‌های نگران کننده‌ای مواجه شدم. اول آنکه بخشی از جنوب پارک در نزدیکی ایستگاه مترو تغییر کاربری داده شده است. آنچه از لابلای حصار دیده شد، گود برداری و ایجاد سازه‌ای (شبیه دستشویی) به مساحت تقریبی حدود ۲۰۰-۵۰۰ متر مربع است. کمی دورتر در غرب آن، درست مجاور ایستگاه آتش نشانی و محلی که درختان انجیلی قرار دارند در چند هزار متر مربع حصار کشی شده است. علاوه بر انجیلی، درختان قدیمی تنومند و ارزشمند دیگری در این بخش پارک رویش دارد. درختان این بخش پارک به دلیل خاک باز، از شادابی و سلامت بیشتر برخوردار است و طبیعی است کوچکترین دستکاری در آن نباید صورت گیرد.»

آخانی با بیان اینکه در ۱۳ اردیبهشت امسال با آقای مهندس مختاری رئیس سازمان بوستان‌ها و فضای سبز تهران در خصوص دلیل این حصار کشی پرسیدم. ایشان به من قول دادند که آنجا هیچ درختی قطع نمی‌شود. ادامه می‌دهد: «در گفت‌وگوی دوباره خود با آقای مهندس مختاری متوجه شدم که ماجرا جدی است و برنامه تغییر آن محل برای اهداف فرهنگی وجود دارد. اگر چه ایشان مدعی عدم قطع درخت بود، ولی تغییراتی که بناست انجام شود و روزنامه همشهری نیز به آن اشاره کرده است باعث تهدید این زیست بوم شهری و به مرور باعث خشک شده درختان خواهد شد.»

به گفته استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران، جنوب پارک لاله از نظر گونه‌های درختی متنوع‌ترین و اتفاقا دارای گونه‌های بومی است و با توجه به انبوه درختان، سیمای جنگلی شمال کشور را در ذهن تداعی می‌کند. او معتقد است: «هر گونه تخریب، تغییر کاربری و حتی ایجاد آب‌نما و راه عبور و مرور به این زیست بوم شهری اشتباه و خطای نابخشودنی است.»

چرا پارک لاله مهم است؟

آخانی در برابر این پرسش که چرا پارک لاله اهمیت دارد و چرا باید نگران این بوستان باشیم، می‌گوید: «اول اینکه این پارک تنها فضای سبز مجاور بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه کشور است. دانشگاهی که در قلب شهر تهران از داشتن یک کمپوس (فضای بیرونی) مناسب محروم است. این پارک تنها جایی است که دانشجویان می‌توانند با دوستان خود در آنجا قدم بزنند و زیباترین خاطرات دوران تحصیل خود را بگذرانند. شک ندارم که هزاران دانشجو در همین پارک بزرگترین تصمیم خود را در فضای زیبای پارک برای تشکیل زندگی مشترک را گرفته‌اند.»

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «آرزو داشتم که روزی پارک لاله را به باغ گیاه‌شناسی تبدیل کنم تا دانشگاهی باز باشد برای شهر تا کودکان، دانش آموزان و دانشجویان و مردم با دنیای گیاهان آشنا شوند. بعد از چندین سال مذاکره مفصل و جلسات متعدد، هیئت مدیره سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران - علیرغم موافقت‌های اولیه - با آن مخالفت کرد. دلیل مخالفت این بود که این پارک قدیمی است و به هیچ عنوان نباید به آن دست زد! بعد توافق شد که باغ گیاهشناسی در دو سوی اتوبان چمران در مجاور برج میلاد و دانشگاه تهران ساخته شود. توافق انجام شد، تفاهم نامه امضا شد، شورا آن را مصوب کرد، ولی به دلایل نامعلوم به مرحله اجرا نرسید.»

او ادامه می‌دهد: «پارک لاله تنها پارک تهران است که کلیه گیاهان آن نقشه برداری شده و در وب سایت سازمان بوستان‌ها تمامی اطلاعات و نقشه پراکنش گیاهان آن قابل دسترسی است. در این پروژه که توسط اینجانب در دانشگاه تهران انجام شده است، بایستی بزودی با نصب پلاک، شامل نام‌های علمی و فارسی و پراکنش در داخل پارک و با استفاده از کد QR، علاقه‌مندان بتوانند اطلاعات دقیق‌تر شامل عکس‌های دقیق و پراکنش آن را بدست آورند.»

آخانی اظهار می‌کند: «پارک لاله تنها پارکی است که در آن درخت انجیلی (Parrotia persica) بیش از نیم قرن پیش کاشته شده است و به همین دلیل ارزش و اعتبار حفاظتی بسیار بالایی دارد.»

استاد گیاه‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه به یاد می‌آورم در فروردین ۱۴۰۱، وقتی برای ایجاد موزه علم در زمین‌های در اختیار دانشگاه تهران واقع در ملا صدرا چندین درخت سرو نقره‌ای آمریکایی - که ارزش‌های اکولوژیک چندانی برای شهر ندارند - قطع شدند، آقای مختاری و ماموران شهرداری محکم جلوی آن ایستاد، می‌گوید: «آقای مختاری، به عنوان کسی که خود را حافظ درختان تهران می‌داند، و شورای شهر تهران وظیفه دارند جلوی این تغییر کاربری تحت هر عنوان و با هر هدفی بیایستد. با رفتار‌های تهاجمی این‌چنینی به فضای سبز، باب درخت کشی در شهر باز خواهد شد و اگر هزاران پلاکارد هم با عنوان “ زنده باد درخت“ نصب شود، کسی آن را باور نمی‌کند.»

با این گلایه‌ها و با توجه به اینکه هر دو اقدام ساخت مسجد و فرهنگسرا در بوستان‌های قیطریه و لاله با اعتراض و تجمع شهروندان روبه‌رو شده، سوال اینجاست که شهرداری تهران برای کدام مردم و چه کسانی این بنا را می‌سازد؟ چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟ این همه لجبازی با مردم شهر چه هدفی را دنبال می‌کند؟ شهرداری که مردم با اقداماتش همراه نیستند، برخی از اعضای شورای شهرش جلسه سخنرانی‌اش را ترک می‌کنند و با اون همسو نیستند، چه هدفی دارد؟

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تانک ضد پهپاد در جنگ اوکراین
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟
  • کاهش ۹۳.۵ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • پلنگ صورتی عضله‌ای: این شخصیت دیگر خنده دار نیست! (عکس)
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود+ فیلم
  • حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود