Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حیات وحش گفت: در ماجرای تلف شدن پلنگ و از دست رفتن خرس قهوه‌ای ناآگاهی مردم و بی‌تدبیری مسئولین اصلی‌ترین عوامل رقم خوردن یک روز سیاه برای حیات وحش کشور بودند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ روز یکشنه مورخ 4 اردیبهشت شاهد تلف شدن 2 گونه ارزشمند پلنگ ایرانی و خرس قهوه‌ای در استان‌های مازندران و اردبیل بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه هر دو این جانوران زنده‌گیری شده بودند, پلنگ سرگردان قائم شهر کمتر از یک ساعت و خرس قهوه‌ای نیز در کمتر از 48 ساعت تلف شد که در مورد پلنگ شلیک مستقیم گلوله توسط سرپرست اداره محیط زیست قائم شهر و در رابطه با خرس, برخورد وحشیانه مردم و شکستن دست, پا, ستون فقرات و ..., موجب تلف شدن آن شدند.

در رابطه با این موضوع, داریوش زارع کارشناس حیات وحش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, اظهار کرد: کمبود بودجه سازمان محیط زیست و در نتیجه آن کمبود تجهیزات, بی‌تدبیری مدیران سازمان‌, عدم جذب نیروهای کارآمد, عدم همکاری دیگر ارگان‌ها با سازمان محیط زیست و مهمتر از همه عدم آموزش صحیح مردم در برخورد با حیوانات وحشی و ناتوانی در کنترل هیجانات آن‌ها مواردی بود که روز سیاهی را برای حیات وحش کشورمان رقم زد.

وی ادامه داد: در ماجرای تلف شدن پلنگ در قائم‌شهر با وجود رؤیت این حیوان از حوالی ساعت 6 صبح, زنده‌گیری این حیوان بیش از 5 ساعت به طول انجامید که دلیل آن بنا به اعلام سازمان محیط زیست کمبود تجهیزات مورد نیاز از جمله تفنگ بی‌هوشی, تور زنده‌گیری و ..., بوده است. سؤال این است که چرا باید در استان مازندران که بخش عظیمی از تنوع زیستی کشور را در خود جای داده است, باید این حجم از کمبود امکانات را شاهد باشیم؟

این کارشناس حیات وحش با اشاره به نقش مردم در وقوع این حادثه گفت: در رابطه با نقش مردم در تلف شدن پلنگ 2 مورد عدم ناآگاهی آن‌ها از برخورد صحیح در زمان حضور حیوان وحشی در منطقه مسکونی‌شان و همچنین ناتوانی مسئولین در کنترل آن‌ها مطرح است که در مورد اول ناتوانی سیستم آموزشی و نپرداختن به موضوعات محیط زیستی در سیستم آموزشی کشور و در مورد دوم بحث ناتوانی مدیران در کنترل هیجانات مردم و ناهماهنگی میان دستگاه‌های مسئول مطرح است.

زارع با اشاره به مرگ دلخراش خرس قهوه‌ای به دنبال شکنجه شدن توسط مردم بیان کرد: تلف شدن خرس نیز مورد دیگری از عدم آموزش صحیح و فرهنگ‌سازی در موضوع حیات وحش است؛ اگر افرادی که اقدام به شکنجه خرس کردند, برخورد صحیح با خرس را پس از مهار آن می‌دانستند و به جای حرکات شنیعی مانند شکست ستون فقرات و دست و پای خرس, بلافاصله بعد از رؤیت آن با سازمان محیط زیست تماس می‌گرفتند ممکن بود, خرس از این واقعه جان سالم به در ببرد.

وی به خبر دستگیر شدن عاملان تلف شدن خرس اشاره کرد و گفت: دستگیری عاملان برخورد با خرس تنها خبر مثبت در رابطه با تلف شدن حیات وحش در روز یکشنبه بود اما این پایان ماجرا نیست و امیدوارم یک قاضی آشنا با مسائل محیط زیستی برای بررسی این پرونده انتخاب شود و جریمه و تنبیه این افراد با جرمی که انجام داده‌اند متناسب باشد.

این کارشناس محیط زیست خاطرنشان کرد: باید بپذیریم این ما هستیم که با ساخت و ساز و توسعه شهرها به قلمرو حیات وحش ورود کرده‌ایم و بنابراین باید انتظار حضور گاه و بیگاه آن‌ها در شهرها و روستاها را داشته باشیم, در نتیجه لازم است همه مردم به ویژه مردم محلی و ساکنین مناطق نزدیک به زیستگاه حیات وحش در این زمینه آموزش ببیند و مسئولین نیز توجه به حیات وحش را در اولیوت‌های خود قرار دهند.

حیات وحش را با فقر تجهیزات نمی‌توان محافظت کرد! مقصر حادثه تلف شدن یک قلاده خرس در نمین دستگیر شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست بحران های محیط زیست سازمان محیط زیست خرس قهوه ای حیات وحش تلف شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم

روز اول سیزدهمین جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» که با همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است سپری شد و اما نکته قابل توجه حضور کم‌رنگ مسئولین در این جشنواره بود که به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساغر کتابی، جشنواره تیتر سیزدهم صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور برخی از مسئولان و معاونت‌های فرهنگی و دانشجویانی که از دانشگاه‌های مختلف به شهر مشهد مقدس آمده بودند، در دانشگاه فردوسی افتتاح شد.

بنا به گفته متین منتظمی، دبیر این جشنواره، ۱۲۰ اثر برتر در ۴۲ دسته در این دوره حضور دارند.
در جشنواره امسال آثار ارسالی در حوزه مجازی نیز مورد پذیرش و داوری قرار گرفتند و نگاه ویژه‌ای به بحث رسانه شده است. 

نکته جالب توجه روز اول اما عدم حضور مسئولین عالی وزارت علوم از جمله معاونت فرهنگی و اجتماعی یا رئیس دانشگاه میزبان جشنواره بود.

دانشجویانی که از سراسر کشور در این دوره از نشریات تیتر شرکت کرده‌اند انتظار دارند تا با دیدار بدون واسطه با مسئولین بتوانند دغدغه‌های حوزه نشریات را با آنها در میان بگذارند.

این جشنواره تا روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در محل دانشگاه فردوسی برپا بوده و دانشگاه‌های سراسر کشور در آن غرفه مخصوص به خود را دارند. دانشجویان آثار و انتشارات خود را در دید مخاطبان قرار داده‌اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است